Polaroid napszemüveg

Polarizált napszemüveget Edwin H. Land készített először az USA-ban . Ő találta fel azt a polarizáló anyagot, amit a napszemüveg lencséjén is lehetett alkalmazni. Edwin H. Land és társa közösen létrehozták a Polaroid Corporation céget, mely 1937-től kezdte meg működését.

A polarizált napszemüveget gyorsan megszerette a lakosság, így felgyorsult a napszemüveg sorozatgyártása a Polaroidnál. Idővel a konkurens cégeket is érdekelte ez a polarizáló POLAROID lencse technológia és megvásárolták a licencet. A kisebb márkáktól a Ray Ban-ig sokan kezdtek polarizált lencsés napszemüveget készíteni.
Ma már szinte minden napszemüveg márka készít polarizált lencsés modelleket. Aki nem ismeri a polaroid napszemüveg lencse előnyeit, annak érdemes meglátogatnia egy optikai szaküzletet és összehasonlítania a polaroid napszemüveg lencsét egy normál UV-szűrős napszemüveggel.

Meg fog lepődni a különbségen!

Miért jobb a polaroid napszemüveg, mint a normál UV szűrős?


A tartósan szabadban tartózkodók, a kerékpárosok, az evezősök, a síelők, a sofőrök, vízparton a horgászok, fokozottan részesülnek a szemre káros UV sugárzásból.
A vízfelszínről, vizes úttestről, hóról tükröződő napfény duplán veszélyezteti a szemünk világát. Erre jó megoldás lehet a Polaroid napszemüveg, ami a maximális UV védelem mellett blokkolja/kiszűri a vízszintes felületekről visszaverődő fénysugarakat.

polarized2polarized3

A ragyogás/csillogás megszüntetésével a látás élesebb/kontrasztosabb, így pl. a horgász nyugodtan élvezheti a vízparti napsütést, és még a halakat is láthatja a vízfelszín alatt, amennyiben a tó vize tiszta. Polarizált, polaroid napszemüveg viselése esetén a szem kevésbé fárad el estére, a téli sportot űzők vagy az evezősök ezt az érzést biztosan ismerik.

Miről lehet felismerni, hogy a napszemüveg polarizálja a fényt?

Két polarizált lencsés napszemüveg lencséit egymás mögé helyezve majd az egyiket 90fokban elfordítva sötétebb képet látunk, mint alaphelyzetben.
Akik sokat tartózkodnak szabadban, javasoljuk azokat a napszemüveg kereteket, amelyek oldalról is jól védik a szemet a fénysugaraktól. Ez lehet egy szélesebb szár, vagy egy speciálisan erre kialakított napszemüveg forma. Természetesen egy széles karimájú kalap, és a polaroid napszemüveg együtt használva a legjobb megoldás. Természetjáróknak, hegymászóknak különösen fontos a tökéletesen illeszkedő, arcot pontosan követő napszemüveg keret. Motorosoknál a párásodás és a homok elleni védelem is fontos.

Az optikai keretet használóknak is van lehetőségük polarizáló un. Clip On napszemüveg használatára. Ebben az esetben az optikai keretre kell felcsíptetni a napvédőt. Ezek a polaroid Clip On napszemüvegek több méretben és formában kaphatóak, tetszés szerint a keret mentén formára vághatóak, bizonyos típusok felhajtatók.
Az optikai lencsékre különböző fényvédő, polarizáló, karcálló, páramentesítő rétegeket lehet rendelni. A látszerészek ebben tudnak segíteni az Optikai szaküzletekben.


Polaroid napszemüveg előnye egy normál UV szűrős napszemüveghez képest:
  1. nincs többé vakító fény, így szemei kevésbé fáradnak
  2. lényegesen kontrasztosabb színek, élesebb látás
  3. tökéletes megoldás a különösen fényérzékeny szemeknek
  4. ideális vízi sportokhoz, horgászathoz, vezetéshez, síeléshez és egyéb szabadtéri tevékenységhez.
Magyarország egyik legnagyobb polaroid napszemüveg választékát itt találja:


logo
Polaroid

E-napszemüveg
1400 Napszemüveg 20 világmárka webáruháza

Az e-napszemuveg.hu web áruház Magyar családi vállalkozás. A tulajdonos Deák Ferenc 1993-ban Budapesten a Sugár áruház előtt kezdte a napszemüveg árusítást. Hazatérve Dunaújvárosba 1995-től üzletben folytatta a napszemüvegek kis és nagy kereskedelmét. Választékunk folyamatosan bővül, jelenleg 20 márkát 1400 különböző modellt forgalmazunk. Célunk a vevőink korrekt kiszolgálása dunaújvárosi üzletünben és a webáruházban.

Bankkártyás fizetés

Elfogadott bankkártyák: mastercard Elfogadott bankkártyák: mastercard-electronic Elfogadott bankkártyák: maestro Elfogadott bankkártyák: visa Elfogadott bankkártyák: visa electron Elfogadott bankkártyák: vpay
Akció!
24.000 Ft vásárlás felett, ajándékba küldünk 1db 6990 Ft értékű Polar Vision napszemüveget.

A választott ajándék 6990 Ftos Polar Vision napszemüveget tedd a kosárba és ajándékba postázzuk !  

Az ajánlat egyszeri 24.000 Ft feletti vásárlásnál érvényes!

Segítünk! Hívhatsz minden nap 09-18-ig : 06-305-48-48-22