Ray-Ban napszemüveg története

A Ray Ban története 1929-ben kezdődőt, amikor az USA légiereje megbízást adott a New York-i székhelyű Bausch & Lomb cégnek egy speciális, kifejezetten pilótáknak készülő napszemüveg kifejlesztésére. A kérésük az volt, hogy a pilóták erős napsütésben akár a felhők felett is letudják olvasni a repülőgép műszereit, a lehető legtisztábban lássák egymást és az ellenség repülőgépeit. Napszemüveg nélkül fejfájásra, hányingerre is panaszkodta k a pilóták.
Több éves kutatómunka eredményeként 1937-ben született meg a Ray Ban Aviator napszemüveg. A 8 év fejlesztő munka soknak tűnik de akkoriban a napszemüveg nem létező fogalom volt, gyakorlatilag a nulláról kezdték a fejlesztést.
Ez a szemüveg nem csak elérte, de több ponton túl is teljesítette az USA Air Force által megszabott különlegesen szigorú katonai, optikai és egészségvédelmi követelményeket.

DouglasMcArthur

A Ray Ban Aviator napszemüveget - a második világháború alatt – Douglas McArthur tábornok, a Csendes óceáni szövetséges erők főparancsnoka tette igazán híressé.
Ő kizárólag a Ray Ban Aviator Large Metal napszemüvegben nyilatkozott az újságíróknak, ezzel rengeteg újság cikkben, fotón szerepelt.
1939-től az Amerikai hadsereg összes katonája számára elérhető lett a Ray Ban napszemüveg.

Akkora volt az igény a lakosság részéről, hogy megkezdték a lakossági forgalmazását az USA piacán, első ára 3,7 dollár!

DouglasMcArthur

Közben folyamatosan új keret formák, lencsék készültek.

1939-ben piacra dobták az Ray Ban Outdoorsman formát. Itt a pilóta forma megmaradt és egy műanyag homloktámasz került a keret tetejére. Vadászoknak, horgászok ajánlották ezt a keretet.

1940-ben a szín átmenetes lencse volt az újdonság. Előnye, hogy alul világosabb volt a lencse így a műszerfalon a kijelzőket tisztábban lehetett leolvasni.

1942-ben dobták piacra a G-15 üveg lencsét ami a mai napig is kapható. A lencse etalonnak számít a mai napig a napszemüveg lencsék között.

1952-ben készült el a 2. klasszikus, a Ray Ban Wayfarer forma. Hamar népszerű lett köszönhetően James Dean 1955-ben bemutatott Rebel Without a Cause című filmjének.

A Ray Ban napszemüvegek sikerét nagyban maghatározta az, hogy rengeteg Hollywoodi filmben szerepelt. Így státusz szimbólummá vált.
Itt lett egyértelmű, hogy a szemüveg/napszemüveg öltöztet. Karakteressé teszi viselőjét.

1965-ben megjelent a Ray Ban Olympian népszerűségét Peter Fonda emelte az Easy Rider c. filmben.

1968-ban a Ray Ban Balorama debütált melyet Harry Callahan rendőr viselt a Magnum Force filmben.

1997-ben bemutatott Man in Black c. filmben a Ray Ban Predator 2 napszemüveget viselte Will Smith és Tomy Lee Jones

A Ray Ban rengeteg új, máig kapható modellt alkotott a teljesség igénye nélkül : JustinClubmaster, Caravan, New WayfarerJackie Ohh, Erika, RoundAndy.

A keretek anyaga változó: sárgaréz ötvözet, szálcsiszolt saválló, titanium, carbon és a műanyag legújabb keverékei.

A Ray Ban napszemüvegeket zenészek is kedvelték, viselték: Guns’n Roses, Bob Marley, Bob Dylan.

A Brand népszerűségét a katonák, színészek, zenészek nagyban segítették. Ugyanakkor a felhasznált anyagok minden esetben a legjobb minőségüek voltak,

Aki teheti próbáljon fel egy Ray Ban napszemüveget és érezni/látni fogja a különbséget.

A Bausch & Lomb amerikai nagy vállalat 1999-ben eladta az Olasz Luxotica Group részére a Ray Ban napszemüveg forgalmazását és gyártását 640.000.000 milló dolláros áron!

Ray Ban napszemüvegek teljes választéka itt.

Deák Ferenc

Polar Vision Kft

e-napszemuveg.hu

E-napszemüveg
1400 Napszemüveg 20 világmárka webáruháza

Az e-napszemuveg.hu web áruház Magyar családi vállalkozás. A tulajdonos Deák Ferenc 1993-ban Budapesten a Sugár áruház előtt kezdte a napszemüveg árusítást. Hazatérve Dunaújvárosba 1995-től üzletben folytatta a napszemüvegek kis és nagy kereskedelmét. Választékunk folyamatosan bővül, jelenleg 20 márkát 1400 különböző modellt forgalmazunk. Célunk a vevőink korrekt kiszolgálása dunaújvárosi üzletünben és a webáruházban.

Bankkártyás fizetés

Elfogadott bankkártyák: mastercard Elfogadott bankkártyák: mastercard-electronic Elfogadott bankkártyák: maestro Elfogadott bankkártyák: visa Elfogadott bankkártyák: visa electron Elfogadott bankkártyák: vpay
Akció!
24.000 Ft vásárlás felett, ajándékba küldünk 1db 6990 Ft értékű Polar Vision napszemüveget.

A választott ajándék 6990 Ftos Polar Vision napszemüveget tedd a kosárba és ajándékba postázzuk !  

Az ajánlat egyszeri 24.000 Ft feletti vásárlásnál érvényes!

Segítünk! Hívhatsz minden nap 09-18-ig : 06-305-48-48-22