Napszemüvegek UV-szűrése, védelme

A web áruházban kapható napszemüvegek mindegyike a jogszabályoknak megfelelve maximálisan véd a szemre káros UV 0-400nm fénysugarak ellen. A forgalmazott napszemüvegeink 85%-nak a fényáteresztő képessége: Filter Cat: 3.

A web áruházban kapható napszemüvegek lencséi műanyagból készülnek. Üveg lencse estén erről írunk a tulajdonságok menü alatt.

- Polikarbonát könnyű, gyakorlatilag törhetetlen szívós anyag, felülete puha, könnyen karcolódik, ezért kemény réteggel kell bevonni. Általában sport Napszemüvegeink UV szűrésenapszemüvegeknél használják.
- Polimetil-metakrilát hőre lágyuló, víztiszta anyag, allergia keltő hatása minimális, könnyen megmunkálható, polírozható. Különböző adalékokkal színezik és igény szerint felület kezelik. Felhasználják kemény kontaktlencsék gyártására.

A tárgyról szemünkbe a napszemüvegen keresztül a fénynek csak egy kicsiny része jut el. Egy része visszaverődik a lencse külső felületéről, nagyobb részét elnyeli/kiszűri a lencsébe kevert színező anyag. Célszerű a fénysugárzásnak/napfénynek megfelelő fényáteresztésű napszemüveget választani. A Filter Cat. a napszemüvegek szárán vagy a lencsén található matricán olvasható.

Javasolt felhasználási terület:

Kategória 0. A beérkező fény 80-100%-át engedik a szembe. Átlátszó, enyhén színezett lencsék, alacsony fényerősség melletti használatra alkalmasak. Erdőben, ködben vagy szürkületben ajánlott lencsék. Viselésük inkább a huzat, por, bogarak miatt ajánlott. Fényvédelmük minimális. A citrom és narancssárga színű lencsék kiemelik a színeket és kontrasztosabb képet látunk velük.

Kategória 1. A beérkező fény 43-80%-át engedik a szembe. Felhős, enyhén napos időben ajánlott lencse. Ez a lencse már láthatóan sötét, de korlátozott használatát ajánljuk

Kategória 2. A beérkező fény 18-43% engedi a szembe.Tavasszal és ősszel napos időben javasoljuk használatát. Általános felhasználásra ajánljuk. Autó vezetéshez a polarizált lencsés cat.2, cat.3 javasolt. A polarizált lencse előnyiről itt olvashat

Kategória 3. A beérkező fény 8-18% engedi a szembe.Általános használatra való napszemüveg, célja a nappali fény csökkentése normál felhasználás mellett. Ez a legelterjedtebb lencse. Az üzletekben kapható napszemüvegek 85%-a ebbe a kategóriába tartozik.

Kategória 4. A beérkező fény 3-8% engedi a szembe.Nagyon sötét fényszűrővel ellátott napszemüveg, célja a vakító fény tompítása. Nem alkalmas gépjárművezetéshez és közúti használatra. Ezt a sötét lencsét nyáron erős napsütésben vízparton, vagy téli havas/napos időben ajánljuk.

Napszemüveg használati tájékoztató:

Szemüvegét a hosszabb élettartam érdekében, óvja az ütésektől, karcolásoktól, nyomódásoktól (keret nélküli és a fúrt lencsés modellekre ez fokozottan érvényes). Lehetőség szerint,(használaton kívül) kemény falú szemüvegtartó tokban tárolja. Ne viselje hajpánt helyett, ne tegye ki túlzott hőhatásnak (maximum 60celsius). Védje szemüvegét vegyi anyagokkal történő érintkezéstől. Minden esetben két kézzel helyezze fel a keretet, mert így nem feszülnek a zsanérok illetve kevésbé fog kitágulni a keret.

Napszemüvegek tisztítása:

A szemüveg tisztítása csak arra alkalmas eszközzel történhet! Papír vagy száraz törlőruha a rárakódott mikroszkopikus porszemek bedörzsölésével a felületet megsérthetik! Tisztítása mindig langyos szappanos vízzel kezdődjön, majd öblítsük le tiszta vízzel, végül töröljük puha törlő kendővel. Intenzív tisztítószerek és erős vegyi hatású anyagok(pl. hajlakk, hajfixáló szerek, permetező szerek) a keret és a lencse felületét megsérthetik, a festett keretről a festék leválhat a lencse bemattulhat.

E-napszemüveg
1400 Napszemüveg 20 világmárka webáruháza

Az e-napszemuveg.hu web áruház Magyar családi vállalkozás. A tulajdonos Deák Ferenc 1993-ban Budapesten a Sugár áruház előtt kezdte a napszemüveg árusítást. Hazatérve Dunaújvárosba 1995-től üzletben folytatta a napszemüvegek kis és nagy kereskedelmét. Választékunk folyamatosan bővül, jelenleg 20 márkát 1400 különböző modellt forgalmazunk. Célunk a vevőink korrekt kiszolgálása dunaújvárosi üzletünben és a webáruházban.

Bankkártyás fizetés

Elfogadott bankkártyák: mastercard Elfogadott bankkártyák: mastercard-electronic Elfogadott bankkártyák: maestro Elfogadott bankkártyák: visa Elfogadott bankkártyák: visa electron Elfogadott bankkártyák: vpay
Akció!
24.000 Ft vásárlás felett, ajándékba küldünk 1db 6990 Ft értékű Polar Vision napszemüveget.

A választott ajándék 6990 Ftos Polar Vision napszemüveget tedd a kosárba és ajándékba postázzuk !  

Az ajánlat egyszeri 24.000 Ft feletti vásárlásnál érvényes!

Segítünk! Hívhatsz minden nap 09-18-ig : 06-305-48-48-22